Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alkberg skakade om ett fullt Corazon

/
  • Duetten
  • Det är svårt att stå stilla och inte ryckas med när Mattias Alkberg skakar om ett fullsatt Club Corazon.
  • Penny Century inledde månadens Club Corazon. Två år har gått sedan man sist kunde höra dem live på hemmaplan.
  • ”Jag vill lägga av ibland för hela världen är så dum i huvudet”, säger Mattias Alkberg med ett skevt leende.

Dansanta och nöjeslysta människor intog Teatersalongen på Storsjöteatern under fredagens spelning med Penny Century och Mattias Alkberg.

Annons

Penny Century och Mattias Alkberg spelade så att Storsjöteatern kokade. Det var länge sedan det var så många besökare och en bit in på kvällen fick konsertsugna utan förköpta biljetter vända i dörren.

Penny Century inledde fredagskvällens spelning. Två år har det gått sedan de sist spelade hemma i Östersund. Att de spelade före Mattias Alkberg var inte helt fel då bandnamnet är taget efter en skiva från Mattias Alkbergs band Bear Quartet.

Och även om de inte var fullt lika pratsamma som Mattias Alkberg gav Penny Century allt med mycket energi som även fick stelare personer ur publiken att gunga med. Det var ett mycket tajtare band som spelade för sin hemmapublik igen.

Penny Centurys extranummer kryddades med Mattias Alkberg som tillsammans med Julia Hanberg sjöng "Just because". Duetten är med på deras nya EP Valencia.

– Det här känns bra, Östersund är lite som hemma, säger Mattias Alkberg när han i helvit mundering tar över Corazon.

Teknikstrulet kommer i skymundan under Alkbergs överdos av gnisslande gitarrer och skön falsksång - det behöver inte låta perfekt för den här spelningen har allt.

Det mesta av materialet är nytt från den kritikerrosade skivan "Nerverna" som släpps i dagarna. När någon i publiken påpekar detta och ropar efter låten "Fyllskalle" svarar Alkberg kort:

– Det kan du vara själv.

Mer läsning

Annons