Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alice: "Dags för en kille att åka"

Annons


Det är en killes tur att åka ut ur "Idol". Åtminstone om man frågar Alice Svensson, ensam tjej kvar i tävlingen.

-Om jag åker hem vill jag att det ska vara för att jag var den sämsta, inte för att jag är tjej, säger hon bestämt.

Alice Svensson tycker överhuvudtaget att det börjar kännas lite ensamt att vara "Idol"-deltagare. En efter en har hennes kompisar och medtävlare fått åka hem och hon saknar dem. Dessutom är 16-årigen enda tjejen kvar bland tre killar.

-Jag hoppas att det är positivt. Framför allt vill jag så gärna vara kvar. Jag är ensam tjej och det känns lite otryggt med tanke på att tjejerna röstas ut en efter en, absolut. Det är dags för en kille nu.

TT Spektra: Hur skulle det kännas att åka ut i morgon?

-Helt fruktansvärt. Jag vill verkligen, verkligen verkligen inte åka ut. Faktiskt skulle det kännas nästan som att man, jag vet inte, dog. Luften bara går ur, för att man har varit i det här så himla länge. Jag vill verkligen vinna och det finns inget annat för mig just nu. Jag lever för det här, säger Alice Svensson.
Fick hjälp av Carola

Soul, schlager, kärlek - "Idols" olika teman har inneburit tuffa utmaningar för deltagarna. Veckans tema gospel är förstås inget undantag. Alice Svensson sjunger gospel för allra första gången och som tur är har hon och killarna fått hjälp, tips och uppmuntran av Carola Häggkvist.

-Det var jättekul att träffa Carola. Jag har sett upp till henne jättemycket, när jag var yngre var hon en av mina största idoler. Och hon är en fantastisk sångerska och med all erfarenhet hon har och hennes sångteknik, ja, det var häftigt att se vad hon kunde lära mig.

TT Spektra: Vad gav hon dig för råd?

-Att släppa loss lite. Hon tyckte inte att det var så mycket att peta i med sången men att jag ska släppa loss och ha kul och det är ju vad gospel handlar om.
Vill visa att tjejer kan

Med låtarna Mary Marys "Shackles" och Destiny's Childs "Independent woman" ska Alice Svensson plocka fram attityd, kämpaglöd och det självförtroende som kommer att krävas för att gå vidare.

-Att jag valde Destinys child-låten hade mycket att göra med att jag var ensam kvar. Nu handlar det om att visa att tjejer också kan och det tycker jag att den här låten står för, säger hon.
Annons