Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Älgngeln hänger i granen

Skogens konung tillika Jämtlands landskapsdjur har inspirerat Ewert Ljusberg som står för designen av årets granutsmyckning.

På fredagsmorgonen kläddes granen vid Rådhuset.

Det är Liselott From som tillverkat Älgngeln utifrån Evert Ljusbergs design. 11 stycken träfigurer, som till utseendet är en korsning mellan älg och ängel, hänger i granen.

– Jag har sågat till dem hemma och personer från Lions har hjälpt till att måla dem, säger Liselott From.

Det är fjärde året som granpyntningen görs på det här sättet. Tanken är att det ska hjälpa de som har de svårt.

– Vi kommer att sälja likadana, signerade av Ewert, på söndag när granen tänds. I det här projektet ingår också att designern får göra en tavla som ska säljas till företag. Pengarna går till välgörande ändamål. Jag vet att till exempel Fjärilen, kommunens program för barn som lever i familjer där det finns alkoholproblem, har fått pengar två gånger. Cancerfonden är ett annat exempel, säger Liselott From.

Liselott From har bestämt färgen på ljusen.

– Men Ewert Ljusberg har fått tycka till om det också. Mer säger jag inte. Det är hemligt tills på söndag när granen tänds, säger Liselott From.