Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Älgen var en bamse

Rickard Fagerstrand trodde att han hade en älg på kornet. I stället var det en riktig bamse – en björn på 303 kilo.

– När jag får se den tänker jag "jäklar en björn", säger Rickard Fagerstrand.

Smålänningen Rickard Fagerstrand har jagat älg i närheten av Olden, Offerdal, i 16 år. Någon björn hade det inte blivit - fram till måndagens jakt. Hans hund, en jämthundshanne på snart två år fick upp spår efter björnen.

– I 3,5 timme håller han på med den innan vi får se att det är en björn. Vi trodde först att det var en älg, säger Rickard Fagerstrand.

Han såg björnen när den var 30 meter från honom.

– När jag såg den tänkte jag kanske inte att jag skulle skjuta, men så kom den rätt upp mot mig. Det var ingen attack utan den kom rätt upp och jag skjuter på sju-åtta meter.

Det blev en spektakulär vändning på första dagens älgjakt för Rickard Fagerstrand och övriga medlemmar i jaktlaget. Någon älg har det ännu inte blivit.

– Vi har inte skjutit någon älg än. Eftersom det blev en björn tog det nästan hela måndagen att ta hand om den. Vi har varit i kontakt med många älgar i dag (tisdag), men inte skjutit någon.