Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alfredsson vann igen

Annons
Helen Alfredssons karriär har tagit ny fart.

Efter segern – årets andra på LPGA-touren – i Kina är 2008 hennes mest framgångsrika säsong på tio år.
Efter en stark slutrunda stod Helen Alfredsson som segrare när USA-touren i golf för första gången gjorde ett nedslag i Kina. Alfredsson gick sju under par, vilket gav en marginal på tre slag ner till tvåan Yani Tseng.

Hon kunde till och med kosta på sig en bogey på det sista hålet, och ändå vinna överlägset.

-Jag sneglade på ledartavlan efter det 17:e hålet och såg att jag ledde med fyra slag, så jag hade inte så mycket press på mig alls att lyckas med chippen. Så det gjorde inget att det blev ett dåligt slag, sade hon på presskonferensen.

Efter tiden som Solheim cup-kapten – vilket vanligtvis är något som veteraner på väg ned i karriären brukar få – har Alfredsson märkligt nog blivit bättre.

Segern i Evian Masters, "den femte majortävlingen", tidigare i år följs nu upp med en ny titel.

-Jag har inte haft så många framgångar de senaste åren, men jag tror att nyckeln för mig – och för alla andra som vill lyckas i livet – är att må bra och gilla det man gör. Jag älskar att spela golf, jag älskar att tävla. Jag har en liten hatkärlek till det, sade hon.

Segern gav 270 000 dollar i prispengar, och sammanlagt under året har svenskan spelat in 1,4 miljoner dollar och är därmed på en femte plats på penningligan.

Louise Friberg, som gick ut i ledarboll, rasade ut från ledartavlan och slutade på en 17:e plats – en placering hon delade med Annika Sörenstam.

Mer läsning

Annons