Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alfhild Andersson

Alfhild Andersson, född Åsander, Frösön, har avlidit i en ålder av 90 år.

Annons

Hon var född i Moarna, Ragunda, där hon växte upp som ett av två syskon. Hon gick Birka folkhögskola 1938-39 och var sedan behjälplig hemma på gården eftersom hennes mamma blivit sjuk.

Alfhild gifte sig med Carl Johan Andersson från Aspås 1944.

De bodde till en början i Långsele och Carl Johan jobbade på olika kraftverksbyggen. Sonen Gunder föddes 1946 och dottern Gerd 1949. Familjen flyttade så småningom tillbaka till Moarna. Carl Johan arbetade i Stockholm, Stenungsund och på orter i Värmland och Alfhild tog ett stort ansvar för hem och familj och prioriterade alltid alla andra framför sig själv.

I början av 70-talet flyttade makarna till Enköpingstrakten där sonen Gunder bodde.

Familjen drabbades av svår sorg när han avled 1973. År 1974 flyttade Alfhild och Carl Johan tillbaka till Jämtland, denna gång bosatte de sig på Frösön.

Alfhild blev änka 1979 och levde därefter ensam. Hon hade mycket god kontakt med dottern Gerd med familj i Värnamo och byggde upp en mycket fin relation med sina barnbarn som hon försökte träffa så ofta det fanns möjlighet. Hon hann även få uppleva glädjen att bli mormorsmor.

Hon tyckte om att handarbeta och laga mat och gick både matlagningskurs och sömnadskurs på lite äldre dar. Hon var också mycket förtjust i att resa och var bland annat till Italien och Israel.

År 2001 flyttade Alfhild till Valla och Frösöhöjden, där hon trivdes bra och hon kände sig trygg med den fina personalen.

Alfhild sörjs och saknas av dottern Gerd med familj samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons