Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldreboendet läggs ner till nyår

Fastigheten är inte anpassad för ett äldreboende. Nu ska Ljungen vid Blåcenter läggas ner.

Planen att avveckla verksamheten har funnits länge. Nästa vecka fattas beslutet om att lägga ner äldreboendet Ljunghem eller Ljungen som den också kallas.

Det finns två anledningar till att äldreboendet läggs ner. Dels finns ett beslut som fattades redan för tre år sedan att ett antal små äldreboenden i Östersunds kommun ska läggas ner fram till 2016 av ekonomiska skäl då det är dyrt att driva mindre enheter och dels att Ljungen är dåligt anpassad för att bedriva äldrevård.

Ur kommunens utredning: "Boendet ligger på andra och tredje våningen och det är svårt för den enskilde att själv komma ut. Det finns endast ett gemensamhetsutrymme på ett av våningsplanen. Gemensamhetsutrymmet är trångt eftersom flertalet av de boende har tekniska hjälpmedel rullatorer och rullstolar".

Enligt kommunen finns det plats på andra särskilda boenden i Östersund för de som berörs.

Planen är att några av de nio lägenheter som LSS-bostäder för vuxna; alltså boende för fysiskt- eller psykiskt funktionshindrade.