Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre utan mötesplats under julen

Matsalen och mötesplatsen på äldreboendet Solberg har varit stängd över julhelgen på grund av renoveringsarbete. Dumt, tycker de som brukar vara där.

Sedan den 16 december har mötesplatsen och matsalen på äldreboendet Solberg varit stängd för ett kommande renoveringsarbete. Platsen används för aktiviteter och kafé för äldre, även för dem som inte bor i anknytning till den.

Gunilla Andersson har bott på Solberg i drygt ett år, och brukar vara på mötesplatsen och äta varje dag. När det nu varit stängt har hon inte kunnat det.

– Det var dumt att det var stängt under jul, man tycker att de kunde ha väntat med det, säger Gunilla.

Gunilla går på MS-diet, och är därför beroende av att maten hon äter är av rätt typ.

– Det fungerar bra ändå. Maten körs hem till mig, säger Gunilla.

– Det blir ju inte lika gott som när det görs i matsalen, men det fungerar.

En annan, som vill förbli anonym, brukar gå på det kafé som finns på mötesplatsen, och saknar det mycket nu när det är stängt.

– Och de som äter där saknar det ju såklart nu under julen, säger hen.

Inger Persson är ordförande i styrelsen för Seniorernas hus.

– Runt 60 personer kom och åt julgröt på mötesplatsen i år, men förutom det har det varit stängt och det är klart att det finns ett missnöje, säger Inger.

– De som brukar komma hit och äta lunch på vardagar är runt tolv personer, och förhoppningsvis blir det fler än så när det är färdigrenoverat. Så det är positivt också, att det här händer, fortsätter hon.

Carina Zetterström (C), ordförande i vård- och omsorgsnämnden, tycker att det är beklagligt att det här inträffade just de här datumen.

– Men det ska renoveras och bli en fräsch och fin lokal med fler aktiviteter. Ambitionen är att det ska bli en av de bästa mötesplatserna för äldre som vi har, säger Carina Zetterström.

– På rak arm kan jag inte svara på när det blir klart, men så snabbt som möjligt förstås.