Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre man omkom vid våldsam eldsvåda

En man i 80-årsåldern, hemmahörande i Valla, Håsjö, öster om Kälarne, omkom vid en våldsam brand i en stor, äldre trävilla i Valla på måndagseftermiddagen.

Hans maka räddades ut ur huset av en kvinna i Bräcke kommuns hemtjänst, som förde kvinnan i säkerhet samtidigt som hon larmade brandkåren.

Den omkomne mannen befann sig i pannrummet i byggnadens källarvåning när branden bröt ut.

Huruvida någonting hänt med värmepannan som kan ha förorsakat branden var ännu på måndagskvällen ovisst.

Tekniker från Östersundspolisen kommer i dag, tisdag, att undersöka platsen för att försöka hitta en möjlig brandorsak.

Brandkårerna i Kälarne, Hammarstrand, Bispgården och Stugun larmades till platsen, men kunde ingenting göra för att rädda byggnaden.

Man hade bara att bevaka att ingen intilliggande bebyggelse skadades av den intensiva hettan och det kraftiga gnistregnet.

Det var för att leverera mat som hemtjänstens Emma Hellström, Kälarne, befann sig på platsen samtidigt som branden utbröt.

– Det rök i huset när jag kom, jag gick in i köket där kvinnan kom emot mig samtidigt som det brann bakom henne.

– Jag tog med henne ut, hjälpte henne att med sin rollator förflytta sig på gårdsplanen samtidigt som jag ringde brandkåren.

Kvinnan fördes till sjukhus för vård.

Byggnaden totalförstördes.