Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre man misstänkt för flera barnvåldtäkter

En 75-årig man hemmahörande i Östersunds kommun misstänks för grov våldtäkt mot barn.
Totalt tre minderåriga har vittnat om mannens sexuella övergrepp.

75-åringen åtalas av vice chefsåklagare Eva Lena Rimér för flera fall av sexuella övergrepp mot tre barn. De rubriceras bland annat som grov våldtäkt mot barn och grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Övergreppen som 75-åringen misstänks för ska enligt åklagaren ha pågått sedan 2002 och fortsatt fram till 2011.

– Mannen har gjort vissa medgivanden men inte erkänt allt jag åtalar honom för, säger Eva Lena Rimér.

I början av juli greps mannen och sedan dess har han suttit i polisens förvar.

Det yngsta barnet var fem år när övergreppen ska ha inletts för tolv år sedan och det är utifrån andra händelser i barnens berättelser som utredningen kommit fram till att övergreppen startat 2002.

– Exakt startdatum är det ingen som kommer ihåg så det är en bedömning att det i alla fall inte börjat tidigare, säger Eva Lena Rimér.

Bevisningen består av vittnesmål från de målsägande och deras anhöriga. Ingen teknisk bevisning har lagts fram. Den yngsta målsägande är i dag 16 år gammal.

Finns det misstankar om övergrepp mot fler barn?

– Vi har undersökt om det funnits fler drabbade och vi har inga fler misstankar nu, men å andra sidan kan jag ju inte säga det inte finns fler drabbade.

Rättegången mot mannen är planerad att pågå i Östersunds tingsrätt i tre dagar.