Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre idoler och hård jury i ”Idol”

/
  • Anders Bagge, Laila Bagge och Andreas Carlsson är tillbaka som jury för ”Idol”. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

”Idol” är tillbaka. Det är juryn också – och i år är den hårdare än någonsin.

– Om man är ärlig gör man faktiskt folk en tjänst, säger Laila Bagge.

Annons

”Idol” går in på sin sjätte säsong, och i år satsar TV 4 på extra många programtimmar för den populära talangtävlingen. Det är också rekordmånga som velat pröva lyckan inför juryn i år: 10 800 har sökt till programmet.

Jurytrojkan Laila Bagge, Anders Bagge och Andreas Carlsson gör sin andra säsong, och de trodde att hade mjölkat ut de idoler som fanns i Sverige under förra säsongen.

– När vi åkte ut i år trodde jag att vi skulle få göra konstgjord andning, jag trodde faktiskt det var slut på bra idoler. Men vi hoppades ju att det skulle finnas någon, och vi blev faktiskt positivt överraskade, säger Laila Bagge till TT Spektra.

Och juryn är betydligt hårdare i år. Men att vara hård är inte samma sak som att vara elak, enligt Laila Bagge.

– Jag har sett alltför många som drömmer om att bli en idol, men som inte inser att det aldrig kommer hända. Om man är ärlig mot dem gör man dem faktiskt en tjänst. Dessutom måste man plocka ned de stöddiga typerna på jorden.

– Vi har mer rutin, förra året var det ju lite läskigt för oss också. I år har vi kunnat pressa både oss själva och idolerna lite mer, säger Andreas Carlsson.

Men att rata de sökande kan också vara jobbigt, även för den mest hårdnackade juryn.

– Jag mår fortfarande skitdåligt när vi gör folk ledsna. Första året var vi liksom så nya på jobbet och ville inte såra folk. I år är vi absolut hårdare, men inte elaka, bara brutalärliga, säger Anders Bagge.

Nyheter för i år är att Anders Bagge ger sig ut på en egen Sverigeturné i jakten på en ny idol. Dessutom sänds de två sista fredagsfinalerna i Göteborg och Malmö, innan det är dags för finalen i Globen i Stockholm. Dessutom är startfältet lite äldre än tidigare säsonger.

– Vi ville inte bara släppa igenom 16-åringar i år. I slutändan är det självklart de bästa som går vidare, men i och med att startfältet är äldre i år känns det också stabilare, säger Laila Bagge.

Har ni hittat den ultimata idolen i år?

– Jag tror det.

Säsongsstarten för ”Idol” sänds i TV 4 den 8 september.

Mer läsning

Annons