Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Albin Olofsson

/

Vår älskade pappa, Albin Olofsson, somnade stilla in den 17 december i Järpen.

Annons

Han föddes den 1 mars 1925 i Gärdsta, Marby församling, där han växte upp med sina föräldrar och sex syskon.

Han tyckte väldigt mycket om musik och redan i unga år startade han med sina bröder Pelle och Erik ett band som fick namnet Olofssons. De åkte runt på alla dansbanor i Jämtland och blev riktigt kända. På en av sina spelningar träffade pappa Doris som blev hans fru och tillsammans fick de fyra barn, två pojkar och två flickor. Längre fram i livet spelade han också med andra spelmän.

Till yrket blev han murare, en skicklig sådan, som var efterfrågad på både stora och små jobb oftast tillsammans med murarkompisen Nisse som också blev en mycket god vän.

Han var mycket intresserad av naturen och några glädjeämnen var fiske och bärplockning och framförallt hjortron som enligt han var bärens guld, det godaste av alla.

Ett annat glädjeämne var att odla ute. Grönsaker av alla de smaker och blommor i alla färger, han hade gröna fingrar ute men inne kunde han inte klara av att behålla en enda blomma. På sensommaren när allt stod i blom plockade han de finaste buketterna och gav till alla.

Det största glädjeämnet var ändå när familjen samlades, alla barnen, barnbarnen, barnbarnsbarnen och hundarna, då myste han sittande på en stol där han kunde se alla.

Han var snäll, givmild, omtänksam och mycket envis.

Han gav oss mycket och saknaden är stor.

Mer läsning

Annons