Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Albin för löften om bättre datorer i skolan

Kan du lova att vi får bättre datorer (snabbare) i skolan i Gällö?

Den frågan har Albin Larsson ställt till lokala politiker i Bräcke kommun. De partier som har svarat på hans fråga, kan faktiskt lova:

Kristdemokraterna: JA– Modern teknik är viktig så detta ska självfallet undersökas och åtgärdas om tekniken är föråldrad, Ingmari Sundstedt Nyström, kandidat till fullmäktige.

Sverigedemokraterna: JA– Uppdaterad mjuk och hårdvara i samtliga skolor i kommunen är en viktig del av utbildningen i takt med en mer datoriserad och informationsinriktad värld. Jag misstänker att Gällö Högstadium har samma gamla datorer som fanns redan när jag gick där? Det behövs definitivt en uppgradering, Alexander Eriksson, kandidat Bräcke kommunfullmäktige.

Centerpartiet: JA– Datorer och annan IT-utrustning byts ut i någorlunda jämn takt för att hänga med i utvecklingen. Gällö skola verkar ligga lite efter de övriga skolorna. Det är viktigt att det finns likvärdiga förutsättningar för alla elever i kommunens skolor - sedan kan man ju välja olika lösningar beroende på hur man vill ha det. Samhället fungerar inte utan datorer idag, så de måste vara ett fungerande verktyg i undervisningen. Så.. bättre datorer - ja!, Yngve Hamberg, Centerns gruppledare i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Landsbygdens framtid: JA– Ja, det är ett rimligt krav eftersom vårt mål är att Bräckes skolor ska bli de bästa i landet, Barbro Norberg ordförande, Landsbygdens framtid i Bräcke

Moderaterna: JA– Det är viktigt att vi utnyttjar modern teknik - och att tekniken fungerar. Datorer blir allt viktigare i undervisningen, så för mig är det självklart att detta ska fungera på våra skolor. Jag kan inte lova exakt när detta ska ske, men datorer måste hela tiden uppgraderas och bytas ut för att man ska kunna använda dem, Johan Loock, ordförande för Moderaterna i Bräcke.