Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ålandspannkaka

En fantastiskt god pannkaka med smak av kardemumma.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

1 liter ekologisk gammaldags mjölk

1 dl mannagryn

0,75 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

1 tsk stött kardemumma

2 ägg

0,75 dl strösocker

15 g smör

Sviskonkräm:

150 g katrinplommon

3 dl vatten

1 msk strösocker

1 msk potatismjöl

2 dl vispgrädde

Så här gör du:

Koka upp mjölken i en kastrull. Vispa ner mannagryn och koka på svag värme till en tunn gröt cirka 4 minuter. Låt svalna. Sätt ugnen på 200 grader. Rör i vetemjöl, salt och kardemumma i gröten. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Låt svalna. Skär eventuellt plommonen i bitar. Koka dem i vatten 10 minuter. Tillsätt socker och koka ytterligare 5 minuter. Red av krämen med potatismjölet utrört i lite vatten. Låt kallna. Servera pannkakan med katrinplommonkrämen och vispad grädde. Receptet kommer från Arla.