Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ålandspannkaka

En fantastiskt god pannkaka med smak av kardemumma.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

1 liter ekologisk gammaldags mjölk

1 dl mannagryn

0,75 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

1 tsk stött kardemumma

2 ägg

0,75 dl strösocker

15 g smör

Sviskonkräm:

150 g katrinplommon

3 dl vatten

1 msk strösocker

1 msk potatismjöl

2 dl vispgrädde

Så här gör du:

Koka upp mjölken i en kastrull. Vispa ner mannagryn och koka på svag värme till en tunn gröt cirka 4 minuter. Låt svalna. Sätt ugnen på 200 grader. Rör i vetemjöl, salt och kardemumma i gröten. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Låt svalna. Skär eventuellt plommonen i bitar. Koka dem i vatten 10 minuter. Tillsätt socker och koka ytterligare 5 minuter. Red av krämen med potatismjölet utrört i lite vatten. Låt kallna. Servera pannkakan med katrinplommonkrämen och vispad grädde. Receptet kommer från Arla.

Annons