Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alan Al-Kadhi får chansen att provspela för Kalmar FF

/
  • Alan Al-Kadhi tar ett stort kliv när han med stor sannolikhet får provspela för allsvenska Kalmar FF.   Foto: Robert Henriksson

ÖFK:s vänsterback Alan Al-Kadhi siktar skyhögt inför nästa säsong. Inom kort väntar sannolikt provspel för allsvenska Kalmar FF.
– Jag väntar på besked vilken dag som helst, säger 21-åringen.

Annons
Det är ÖFK:s före detta andretränare Peter Makin som förmedlat kontakten mellan Al-Kadhi och de allsvenska serieledarna.
– Det stämmer. Han har tipsat Kalmar FF om mig, samtidigt som de också är ute efter en offensiv vänsterback, säger Alan.
– Tanken var faktiskt att jag skulle ha provspelat därnere redan förra veckan, men då var det mestadels taktiska träningar och inget optimalt tillfälle att testa. Nu väntar jag på besked om ett nytt tillfälle vilken dag som helst.
Det är inget litet steg från botten av division 1 till toppen av allsvenskan. Hur svårt bedömer du det själv?
– Det är förstås alltid svårt i början, med temposkillnaden och så vidare. Men samtidigt är jag en sådan spelartyp som gynnas kraftigt av att spela med bättre spelare. Jag tror att det skulle funka jävligt bra om jag bara fick chansen, säger Alan.
Är det här enda provspelet på gång?
– Nej, jag har en del andra krokar ute, men då handlar det om egna kontakter som jag och min agent tagit.
Det är så man måste jobba, ta egna initiativ och söka upp klubbarna?
– Det underlättar ju, om inte annat. Chansen att någon från Kalmar skulle bege sig hela vägen till Östersund för att titta på mig är ju inte särskilt stor, bättre då att jag själv åker ned och testar lyckan.
Kalmar FF har de senaste dagarna även testat en engelsk vänsterback. Det handlar om 24-årige Adam Green, som bland annat har två säsonger i Fulham och åtta matcher i Premier League på meritlistan.

Mer läsning

Annons