Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Akut krisläge i Strömsund

Kärnverksamheterna i Strömsund dras med stora underskott i budgeten. Detta beror på att majoriteten S, V, C och M inte förstår allvaret av den styrning man utövar. Det är i dag en akut situation i Strömsund. Personalen utsätts för neddragningar, dåliga löner, problem med att skaffa vikarier vilket innebär att man ofta får arbeta dubbelt.

Sedan tillkommer nesan av att inte ha tid till kvalitativ vård av de äldre. Detta har också bekräftats av den mediala bevakningen som pågått den senaste tiden.

Vid kommunfullmäktige den 18 september föreslog RD i ett tilläggsyrkande att åldringsvården skulle förstärkas med två miljoner kronor ur KF:s oförutsedda pott.

Resterande äskanden för öppenvård, individ- och familjeomsorg och ekonomiskt bistånd tas ur kommande års budget.

Att revidera budget har förekommit många gånger under årens lopp. Förslaget röstades ner av majoriteten med motivering att fastställd budget inte går att ändra. Det märkliga i sammanhanget var när ordföranden i Socialnämnden går upp i talarstolen och försvarar avslaget.

Då uppstår frågan, varför har hon med enig nämnd lagt förslaget om hon inte kan försvara detsamma. Äskanden var sammantaget på 6 miljoner kronor. Väljarna bör ta till sig informationen och komma ihåg till nästa val att man röstat in empatilösa politiker i majoritet.