Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aktivitetskväll i tjejernas tecken

Dans, modeuppvisning och rap är några av händelserna på den evenemangsfyllda kväll som ordnas på fritidsgården Lillsjögården i afton.

Kvällens evenemang på Lillsjögården har inte fått något speciellt namn. Men det blir en afton full med aktiviteter som normalt inte brukar äga rum en vanlig fredagskväll. Och de flesta av aktiviteterna riktar sig till tjejer.

– Det är ungdomarna själva som har efterfrågat att vi skulle göra något speciellt. Och den här gången tänkte vi satsa lite mer på tjejerna eftersom killarna tidigare har fått göra saker som passat dem bättre, berättar Elin Söderlund som är fritidsledare och håller i trådarna inför kvällens händelser.

Det är lite blandad kompott som gäller under kvällen. Ett antal tjejer kommer att ordna en modevisning med kläder från en butik i Östersund. De som vill kommer att kunna bli sminkade och få sin frisyr stylad. En publikmagnet för kvällen väntas rapartisterna Såkel och konsistens bli.

Ett antal tjejer som går i nian kommer att ordna en dansshow och i går genomförde de ett genrep inför uppträdandet.

– Jag tycker det ska bli kul att göra något speciellt här på gården. Allihopa av oss dansar ju annars också men nu är det en mindre grupp där man känner alla och kan utvecklas på ett annat sätt, säger Emma Jonsson.

Dansuppträdandet kallar hon för feminin vibe.

– Det är som street fast kaxigare. Mycket höfter, rumpa och bröst, förklarar hon.

Alla är välkomna och Elin Söderlund både hoppas och tror att det kommer att komma en hel del människor som normalt inte brukar besöka Lillsjögården.