Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aktiviteter eller vila - påsk för olika smaker

När stadens gator ligger tomma och det mesta är stängt kan det bli en liten utmaning att hitta på något att göra. Familjerna Kämpinge och Abramsson valde Jamtli medan Kristin, Kerstin och Erika tog det lugnt i Badhusparken.

Det vore en överdrift att säga att Östersund sprudlade av liv på påskaftons eftermiddag. Några få själar som flanerade på stadens gator men inte mer.

Familjerna Kämpinge och Abramsson från Stockholm hade tänkt spendera påskhelgen i fjällen men sjukdom satte stopp för de planerna. Så vad gör man då en påskafton i Östersund när all snö har smält bort och de flesta andra man känner har åkt sin kos?

– Det är ju helt dött i stan, det verkar inte som det händer någonting alls, konstaterade Anna Abramsson, mamma till Astrid Abramsson.

Det fick helt enkelt bli det som stod till buds. Ett besök på Jamtli för att vara med när djuren i ladugården fick sin mat gick i alla fall hem hos de något sjukliga barnen. Och att fjällturen uteblev verkade inte beröra barnen särskilt mycket. Ett besök på Jamtlis låtsasmejeri var kanske nästan lika bra.

Men det är inte alla som tycker sig behöva aktiviteter för att få påskaftonen att gå. För vissa kan motsatsen vara det rätta. Kristin Sandvik och Kerstin Bäckman hade medvetet gått in för att ta det lugnt under påskhelgen och passade på att njuta i Badhusparken medan Kerstins dotter Erika roade sig i lekparken.

– Det ska bara vara lugn och ro en sådan här helg och absolut inga måsten, konstaterade både Kristin och Kerstin.

Inga måsten alltså, men en tradition ska helst uppfyllas varje påsk.

– Vi vill gärna se någon Jesusfilm. I går blev det Kristi sista frestelse, sade Kerstin Bäckman.

Och naturligtvis skulle det även bli en del äggmålning påsken till ära.