Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aktiva Teliaseniorer TSF

TSF tävlar om det mesta. I augusti ställdes färden mot Åredalen och Fröå gruva för att ta reda på hur mycket koppar som finns under jordskorpan.

Ansenliga mängder konstaterade senioren Gunnar Hagelin som fick god hjälp av den mycket pålästa guiden Eva Iréne Hed som lämnat Stockholm för Åredalen.

Fröå gruvas historia är imponerade med en året runt temperatur av 5 grader längs färdvägen 150 meter ner i Åredalen. Väl uppe på jordskorpan med en anspänning som inte ville släppa förrän fjällhotellets värdinna i Kolåsen informerade om Storbritanniens premiärminister Winston Churchill som i sin ungdom kom på besök i denna anrika bygd. Tala om storheter som varit på besök i denna gränslöst vackra Kallbygd.

Nästa tävling gällde hur många julbord från den 1-24 december 2014 som har fyllt tomma magar i Östersund och Frösön. Rätt svar hade Ingrid Ström med 91 år fyllda på trettondagsaftonen i år, följd av Elvy Hägg och Jakke Sjöberg, alla Östersund.

Sture Björk