Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aktiva elkunder sparar tusenlappar

Svensk Energi, en bransch- och intresseorganisation för landets elförsörjningsföretag, håller med konsumentverket som uppmanar de omkring 1 miljon elkunder som sitter i oförmånliga elavtal att lägga en kvart på att surfa runt för att hitta bättre avtal.

– Aktivering av de kunder som ännu inte gjort ett aktivt val, kan vara ett viktigt steg i den positiva utveckling som branschen har sett under senare år, säger Kjell Jansson, vd på Svensk Energi i ett pressmeddelande.

Tillsvidareavtalen är de minst förmånliga och beroende på hur mycket el man förbrukar kan man spara in från 200 kronor till 4000 kronor eller mer på ett år.

Trots att många sitter kvar i oförmånliga avtal meddelar Svensk Energi att landets elkunder blir allt nöjdare. Mätningar under senhösten visade en miljon nöjdare kunder och att två miljoner färre är kritiska till hur man tyder elfakturan.

Elföretagen själva har underlättat för kunder via sina hemsidor men även andra hemsidor ger information om aktuella elpriser.