Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aktiespararna i Östersund

Vid aktiespararnas årsmöte i december omvaldes ledamöterna i ledningsgruppen, som består av Marianne Fahlskog-Nilsson, ordförande, Kerstin Hällgren, vice ordförande och ledamöter Barbro Sandhagen, Karin Palander, Philig Hung och Karen Moe Jönsson. Eftersom ledningsgruppen även ska fungera som valberedning i fortsättningen ser vi fram emot att flera nominerar ledamöter till ledningsgruppen och då gärna yngre personer. Man behöver inte vara aktieexpert för att sitta i ledningsgruppen utan man bör tycka att det är roligt och intressant att följa aktiemarknaden.

Till den flitigaste besökaren på Aktiespararnas verksamheter under året utsågs Åke Borg som fick en härlig fruktkorg som belöning.

Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar, som ägde rum i Swedbanks fina lokaler, informerade Dick Erlandsson, Swedbank om vilka fördelar som investeringskontot ger samt om nya spännande finansiella instrument med stor hävstångseffekt. Aktiespararna är initiativtagare till en ny lag som gör det möjligt att spara i aktier och fonder på ett förenklat sätt, investeringssparkontot. Detta konto kan öppnas hos banker, finansiella institut och naturligtvis även hos Aktiespararnas egna bolag, Aktieinvest.

Från Juristbyrån, Swedbank, berättade Daniel Alverlind och Emma Berg om juridik i vardagen och vad man ska tänka på vid arv, gåva, testamente, äktenskapsförord, samboförhållande, särkullbarn med mera. Mötesdeltagarna fick möjlighet till att boka en gratis träff med juristerna för att se över sin livssituation. Inslaget var mycket uppskattat och föredragshållarna var mycket kompetenta.

Kerstin Hällgren redogjorde för vad man skattemässigt ska tänka på inför årsskiftet. Har man kapitalvinster som man kan kvitta bort mot kapitalförluster är det viktigt att man kommer ihåg detta för att slippa betala skatt i onödan.

Unga aktiespararna i Östersund presenterade sig och berättade om sin verksamhet. Philip Hung är ordförande i Unga aktiesparare i Östersund.

Under december har ledningsgruppen genomgått en utbildning för att kunna göra Aktiespararnas lokala hemsida mera levande. Vi hoppas att vi ska lyckas med detta och få flera som besöker vår hemsida.

Karen Moe Jönsson