Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aktiespararna i Östersund

Under september gjorde aktiespararna en medlemsresa till tre olika företag i Näldenområdet.

Första företagstoppet gjordes hos Andritz Hydro AB som är ett teknikinriktat verkstadsföretag med mer än 100-åriga anor. Numera har företaget sitt huvudkontor i Wien och företaget finns på den österrikiska börsen.

Nästa företagsstopp blev hos Hallströms verkstäder AB som tillverkar rör och delar till ventilationsanläggningar. Bolaget är inte börsnoterat.

Sista företag som vi besökte var Pelle och Lisa AB. De startade 1974 i Nälden ett modernt familjeföretag inom äggproduktion, med kunder över hela Norrland. Några levande hönor fick vi dock inte se, då själva äggproduktionen är spridd över länet, men vi fick se förpackningsprocessen och även köpa med oss några kartonger med stora fina ägg.

Alla tre företagsbesöken var mycket intressanta då vi fick både teoretiska kunskaper och även göra rundvandringar i verkstäderna. Flera av deltagarna tyckte att det var en mycket intressant dag och önskade att föreningen i framtiden genomför liknande studieresor.

Den 7 oktober genomförde föreningen en annorlunda aktiekväll för kvinnor och män. Kvällens tema var Det goda värdskapet och Idén om en disktrasa. Ann-Louise Friberg, ordförande i Föreningen fruktdrycker (i samarbete med Systembolaget) berättar om det "goda värdskapet" med alkoholfria kvalitetsdrycker, som förgyller tillfället.

Malin Lilliesköld från Östersund, vd och innovatör i det egna bolaget Malin Lilliesköld AB, berättade om disktrasan Flower Scrub där skrubbhjälpen finns direkt på disktrasan. Vi bjöds på provsmakning av de alkoholfria fruktdryckerna och vi fick också tillfälle att bekanta oss med disktrasan.

Marianne Fahlskog med ledningsgrupp, Kerstin Hällgren, Karen Moe Jönsson, Barbro Engström, och Karin Parlander berättade hur de började spara i aktier.

Aktiespararna har tillsammans med Vuxenskolan genomfört en fortsättningskurs i aktiekunskap. Aktiekursen behandlade framförallt fundamental företagsanalys, aktievärdering och gav en inblick i Aktiespararnas analysprogram Hitta kursvinnare. Kursledare var Philip Hung.

Tillsammans med PRO Brunflo leder Kerstin Hällgren och Karen Moe Jönsson från Aktiespararna en grundkurs i aktie- och fondkunskap.

Karen Moe Jönsson