Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aktiespararna i Östersund

"Efter två starka börsår saknas inte orosmoln". Med detta budskap inledde börsredaktör Agneta Jönsson från Aktiespararna sin framställning vid aktiespararnas januarimöte.

Mötesdeltagarna fick en mycket gedigen information av Agneta om vad aktieinvesterarna kan ha att vänta sig framöver. Till plussidan kan man lägga låga räntor, vinstförväntningar hos bolagen, förstärkning av världsekonomin, konsumenternas minskande sparande och att deflationshotet i väst avtar.

På minussidan finns risker att räntan stiger mer än väntat, att bolagsvinsterna blir lägre än prognos, att tillväxten i Europa kommer av sig, att kronan stärks ytterligare, att konsumenterna fortsätter att spara och att det händer något oväntat i världsekonomin eller i vår inhemska ekonomi. Dessutom har vi i år ett valår, både till Europaparlamentet och till vår egen riksdag som också kan påverka förutsättningarna för en fortsatt gynnsam aktiemarknad.

Från Sportamore AB – Sveriges nya sportaffär på nätet, kom vd:n Johan Ryding, som är en av Sportamores grundare. Sportamores sikte har från start varit att erbjuda marknadens bredaste varumärkesportfölj, djupaste utbud samt kunna erbjuda bästa tänkbara service. Företagets idé är enkel, så länge de inte startar fysiska butiker kan de istället koncentrera sig på att välja de absolut bästa varorna på marknaden och samtidigt erbjuda marknadens bästa villkor. Företaget erbjuder sina kunder gratis frakt och bytesrätt. Omsättningen har sedan bolaget startades ökat kraftigt. Aktien handlas runt 45 kr på Stockholmsbörsens First North lista.

Karen Moe Jönsson