Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aktiespararna i Östersund

Tema för månadens medlemsmöte var Stora analyskvällen. Bo Holmberg från Aktiespararna visade hur man hittar köpvärda aktier i analysprogrammet Hitta kursvinnare med hjälp av fundamental och teknisk analys. Programmet finns att köpa hos Aktiespararna.

VD Christer Sundin presenterar bolaget Diös, som är ett fastighetsförvaltande bolag med verksamhet i norra Sverige och som har sitt säte i Östersund. Fastighetsbeståndet utgörs huvudsakligen av centralt belägna kommersiella fastigheter. Aktien handlas på Stockholmsbörsen Mid cap. Bolagets målsättning är att Diös ska bli den mest framgångsrika fastighetsägaren och aktivt bidra till samhällsutvecklingen på marknaden.

Erik Nässén från Handelsbanken höll ett mycket intressant föredrag om "vart är börsen på väg?" och gjorde en noggrann omvärldsanalys, vilket också indirekt påverkar vår inhemska aktiemarknad. Han tipsade också om två köpvärda bolag, Lundin Petroleum och JM. Bo Holmberg testade dessa två bolag i analysprogrammet och gjorde därefter en liknande bedömning av bolagen.

Karen Moe Jönsson