Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aktiespararna i Östersund

Annons

Föreningens novembermöte inleddes av Anders Byström från Aarhuskarlshamn (AAK), som presenterade bolaget. AAK producerar förädlade vegetabiliska specialfetter för kunder i livsmedels-, konfektyr- och kosmetikaindustrin. Produktanläggningar finns i Danmark, Mexico, Nederländerna, Storbritannien, Sverige, Uruguay och USA.

Bolagets aktier handlas på Stockholmsbörsens Mid Cap lista och har länge varit en börsgunstling. Aktiekursen har under de senaste 12 månaderna stigit med över 50 procent. Några mötesdeltagare fick omgående prova på företagets produkter, då bolaget skänkt ett antal kassar med varuprover till Aktiespararna för utlottning. Vinsterna uppskattades mycket.

Från CellaVision kom vd Yvonne Mårtensson, som informerade om bolaget och hur det utvecklats. CellaVision säljer automatiska system för analys av blod och andra kroppsvätskor. Försäljningen sker till övervägande del via distributörer i främst Europa och Nordamerika. Bolaget har de senaste åren haft en stark tillväxt och bolaget har visat vinst sedan år 2007.

CellaVision har nyligen undertecknat en avsiktsförklaring med företaget Minday, som är baserat i Kina och utvecklar, tillverkar och marknadsför medicinteknik internationellt, för distribution i Kina och på andra tillväxtmarknader. Om CellaVision skulle få tillgång till den Kinesiska marknaden skulle det medföra stora positiva effekter för bolaget. CellaVision handlas på NASDAQ OMX Nordic Stockholm.

Kerstin Hällgren och Karen Moe Jönsson har besökt PRO i Lungvik och vid deras medlemsmöte presenterat föreningen Aktiespararna berättade om vad man ska tänka på när man sparar i aktier och fonder. Om intresse finns kan en studiecirkel i ämnet startas efter årsskiftet.

I samarbete med PRO avslutade Karen och Kerstin i början av december en studiecirkel i aktie- och fondkunskap. Deltagarna har varit mycket engagerade och har nu större kunskaper att börja spara i aktier och fonder. Kursen var uppskattad av deltagarna och vid avslutningen tilldelades deltagarna diplom för sina kunskaper.

Text och bild: Karen Moe Jönsson