Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aksel Lindström Sällskapet

Aksel Lindström Sällskapet hade sitt årsmöte den 19 mars på Östersunds bibliotek. Den valda styrelsen är oförändrad med Kerstin Ellert som ordförande, Harry Byberg vice ordförande, Bo Oscarsson kassör, Anniken Karell-Håkansson sekreterare samt Gunnar Höglund, Ingvar Svanborg, Stig Ulvild, Örjan Sedin och Christina Edström som ledamöter. Till ersättare valdes Anna-Karin Wiklund, Rune Mats och Johan Lindström. Till valberedning valdes Tage Levin och Tore Brännlund, som blev sammankallande. Ersättare Ingvar Lindström.

Sällskapet planerar en ny studiecirkel till hösten – kring ett par böcker av Aksel Lindström. Även några offentliga föreläsningar.

Tage Levin har under förra året bundit in en fin, röd bok till sällskapet. Den består av ett exemplar av alla de 15 hittills utkomna numren av skriften AKSEL. För det fick Tage Levin hedersomnämnandet till Aksel Lindströms minne.

Han redogjorde sedan för tjusningen att binda in böcker samt hur det praktiskt går till på en kurs. Vi fick även titta och känna på några böcker, vilka Per Johansson – tidigare bokbindare i staden – hade bundit in.

Som avslutning fick vi njuta av sex skönsjungande herrar ur Rödökören, vilka leddes av Elisabeth Claesson-Trång. Hon har tonsatt sångerna, vilka ingår i Berta Magnussons spel "Stain". Detta spel handlar om mötet mellan hedendom och kristendom utifrån vår vackra runsten i Jämtland. Även Aksel Lindström inspirerades ju av den – redan som mycket ung och tills han senare skrev sin "Frösötrilogi".