Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åklagaren: Knarkmisstänkte artisten kommer begäras omhäktad

En artist från länet sitter sedan en tid häktad misstänkt för grovt narkotikabrott i Stockholm.

Nu berättar åklagaren Olof Calmvik om misstankarna mot mannen.

– Det är narkotikaklassade tabletter det handlar om. Misstanken är innehav i överlåtelsesyfte och att han har sålt det vidare, säger Calmvik.

Artisten är häktad misstänkt för grovt narkotikabrott någon gång mellan den 1 januari 2013 och 23 oktober 2013.

LT har pratat med en person med insyn i utredningen av artisten som uppger att brottet har begåtts i Stockholm.

– Vad jag vet finns ingen koppling till Östersund i alla fall, säger Länstidningens källa.

Åklagaren Olof Calmvik är förundersökningsledare. Han bekräftar att misstankarna rör brott på en adress i Stockholm.

– Det är narkotikaklassade tabletter. Misstanken är innehav i överlåtelsesyfte och att han har sålt det vidare. Att brottet är grovt beror på mängden tabletter som hittats, säger Calmvik.

Olof Calmvik vill inte säga vad det är för slags narkotikaklassade tabletter som man hittat. Han vill inte heller säga om den jämtländske artisten har agerat på egen hand eller om han är del av ett större distributionsnätverk.

– Men det är ingen annan som är delgiven misstanke. Så mycket kan jag säga, säger Calmvik.

Åtal ska vara väckt mot artisten senast 28 mars. Annars släpps han ur häktet. Men enligt vad LT erfar så kommer utredningen att fortsätta och mannen begäras fortsatt häktad. Det bekräftas av Olof Calmvik.

– Jag kommer begära två veckors förlängning. Förundersökningen är inte klar än.

Bandet som artisten är medlem i skickade ett pressmeddelande till media på onsdagen där en talesperson kort berättade om vad som har hänt.

Det handlar om en välkänd artist i länet som är misstänkt för narkotikabrott.

"Vi är ledsna för NN:s skull och samtidigt väldigt besvikna och arga på att han kan vara inblandad i något som vi så tydligt tar och alltid har tagit avstånd ifrån", skriver bandet i ett pressmeddelande och meddelar samtidigt att bandmedlemmen kommer att ersättas inför kommande turné.

"Rättegången har inte hållits och NN är alltså inte dömd för något brott, men hela situationen gör att vi tillsammans tagit detta beslut".

Till LT säger talespersonen att han inte har varit i direkt kontakt med artistkollegan.

– Jag har inte pratat med honom. Däremot har jag fått ett brev från honom för ungefär 1,5 vecka sedan där han skriver att han sitter häktad i väntan på rättegång.

– Jag har inte heller kollat med tinget vad det handlar om egentligen. Vi har haft annat fokus som familjen, säger talespersonen.