Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åkerblom: Jag vet inte vad som händer för mig nästa säsong

Markus Åkerblom är osäker på framtiden efter play off-förlusten mot Kallinge. På måndag fortsätter Östersunds IK:s satsning mot hockeyallsvenskan. Men inget vet vad som händer.

– Jag har varit här i tre år och mitt kontrakt går ut nu, jag och klubben har inte snackat, säger Åkerblom.

Just nu råder ett dödläge.

– Nej, än så länge är inget säkert och jag vet inte vad som händer för mig nästa säsong, säger Markus Åkerblom.

Ändå har han en klar bild över vad ÖIK måste göra för att ta det slutliga steget. Hockeyallsvenskan är fortfarande långt borta.

– Vi måste ha in mer spetskompetens utifrån och klubben måste växa både organisatoriskt och ekonomiskt, säger Markus Åkerblom.

Säsongen är slutspelad och de flesta kontrakten går ut.

– Jag vet inte vad som kommer att hända för mig, vi har inte pratat ännu, men det visar sig, säger målvakten Johan Berge.

Han storspelade borta mot Kallinge. Berge höll ner siffrorna när blekingarna ångade på med sin kärnkraftshockey.

– Jag kan inte glädja mig åt det nu, det enda man tänker på är att vi förlorade, det är en stor besvikelse, jag hade hoppats att säsongen skulle bli några veckor längre, säger Johan Berge.

Hans ÖIK räckte inte till. Laget var aldrig nära att hota Kallinge. Spelarna tog på sig det fulla ansvaret direkt efter slutsignalen.

– Jag fattar inte vad vi höll på med, hela laget visste att de skulle gå ut och köra så här, ändå hände ingenting från vår sida, säger Erik Rosén.

Han och de andra importerna vet att pressen är tung. De måste prestera och göra sig förtjänta av lönen och fansens respekt.

– Jag tycker ändå att det har gått bra för mig de två veckor som jag varit i Östersund, säger Erik Rosén.

Under den andra play off-matchen mot Kallinge började supportrarna att ifrågasätta importerna. ÖIK:s spelare och ledare känner av kritiken.

–- Det är väl olika på hur man ser hockey, jag tycker att Erik Rosén stod upp bra och spelade fint, säger Markus Åkerblom.

ÖIK lämnade Blekinge direkt efter matchen. Spelarna kommer att träna tillsammans några veckor till.

Under tiden ska klubbledningen försöka göra klar framtidsstrategin.

– Än så länge är allt osäkert, men jag tror att Östersunds IK kommer att bli bättre och bättre, vi är på rätt väg och ska fortsätta på detta spåret, säger Åkberblom.

Det är sex månader kvar till nedsläpp i division 1. Då får ÖIK en ny chans att nå allsvenskan.

Men med vilket lag är osäkert.

– Om de vill ha kvar mig skulle det vara roligt, säger Erik Rosén.