Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åkerblom: – Jag hoppas att vändningen är på väg

Kan segern mot Kovland vara början på vändningen för Östersunds IK i hockeyettan?

– Vi hoppas på det och förhoppningsvis plockar vi många poäng i helgen, säger ÖIK-tränaren Markus Åkerblom inför norrlandsturnén.

Sex segrar på de 18 inledande matcherna var inte direkt vad Östersunds IK hade räknat med.

Men nu andas man optimism.

– Det var ett steg i rätt riktning mot Kovland, men det var 25-30 minuter som inte var så bra. Vi känner i alla fall att förutsättningarna finns där. Vi jobbar på ett bättre sätt och fått in en ny bra spelare, säger Markus Åkerblom.

Chad Wiseman, som anlände till laget dagen före Kovlandsmatchen, är förstås med på bussen mot Kiruna och Kalix i helgen.

– Han är van att åka buss så han blir inte skrämd. Vi stannade vid polcirkeln och det tyckte han var häftigt, säger Åkerblom.

För ÖIK väntar Kiruna på lördag och sedan blir det direkt buss till Kalix och match där på söndag.

– Hemma mot Kiruna gjorde vi en klart godkänd match. Men matchen mot Kalix var ett bottennapp och början på vår nedåtgående spiral. Det är två lag som är duktiga på spelvändningar så det gäller att vi är noggranna i vårt eget spel i helgen, säger Markus Åkerblom.

Kristoffer Backman (hjärnskakning) och Tobias Falk (axelproblem) finns inte med nder helgens norrlandsturné.

Även för Brunflo IK är det Kalix och Kiruna som väntar på bortaplan i helgen.

– Hemma mot Kalix var vi inte så bra. Det var inte rätt inställning samtidigt som de spelade disciplinerat och utan misstag. Mot Kiruna spelade vi bättre och kunde ta vara på deras misstag, säger Gary Woolford.

Brunflo, som har drabbats av ett par avhopp, känner sig långt ifrån slagna på förhand.

– Vi åker upp för att vinna matcherna. Jag kan bara hoppas att andra kliver fram nu. Jag och Agne Ericsson kan bara fokusera på att coacha det lag vi har, säger Gary Woolford.