Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Akelius vill bygga nya permanentbostäder i Åre

Fastighetsbolaget Akelius vill bygga fler bostäder i Åre, i det befintliga bostadsområdet Alphyddorna. 60 nya lägenheter planeras.

Alphyddorna tillhör de bostäder norr om E14 som Akelius köpte av kommunala Årehus 2008. I området finns 15 flerbostadshus med 84 lägenheter. Nu vill Akelius förtäta området med 60 nya lägenheter fördelade på ett antal nya hus på mellan två och fyra våningar. De ska ligga norr om den befintliga bebyggelsen, ett område som i dag utgör parkering för boende.

De parkeringar som försvinner tänker Akelius ersätta med nya p-platser invid befintliga hus och i bottenvåningen på de nya husen.

Stadsarkitekten Björn Reuterswärd och kommunchefen PE Magnusson är positiva till förslaget och påminner i en tjänsteskrivelse kommunstyrelsen om att man sade ja år 2007 då kommunala Årehus ville förtäta området med 40 nya lägenheter.

Då blev det inget planarbete men tjänstemännen tycker att politikerna bör medge planläggning nu när man har en ny sökande. På tisdag ska kommunstyrelsen ta ställning till ärendet.