Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ajvarkyckling

Ajvarkyckling görs av en hel kyckling som marineras med ajvar relish, en röra på paprika, aubergine och vitlök. Gott och enkelt.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

cirka 1,3 kg kyckling

2 tsk salt

1 tsk grovmalen svartpeppar

2 dl stark ajvar relish

2 gula lökar

4 vitlöksklyftor

250 g tomater

2 apelsiner

25 g smör

2 dl turkisk meze matyoghurt

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Gnid in kycklingen med salt, peppar och hälften av ajvar relish. Skala och skär löken i skivor. Skala och krossa eller hacka vitlöksklyftorna. Skär tomaterna i grova bitar. Tvätta apelsinerna noga, dela och skär dem i 1 cm tjocka skivor. Blanda alltsammans med resten av ajvar relish. Lägg 2/3 i botten av en ugnssäker form. Fyll kycklingen med resten av blandningen. Lägg kycklingen i formen, pensla med smöret och stek i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter. Låt kycklingen vila 5 minuter innan servering. Receptet kommer från Arla.