Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aina Olsson

Vår älskade maka, mamma, farmor, mormor och svärmor, Aina Olsson, Lillhärdal, har stilla insomnat efter en kort tids sjukdom. Hon blev 79 år.

Annons

Aina växte upp på kyrkheden tillsammans med morfar, sin äldre syster Irma och farmor Imber. Barndomens ibland hårda villkor gjorde henne till en stark person med känsla för rättvisa. Hon började tidigt att arbeta, i Bispgården jobbade hon på landsfiskalskontoret och sedan flyttade hon till Funäsdalen. Så småningom utbildade hon sig till undersköterska och arbetade många år på Svegs lasarett och därefter fick hon en tjänst som avdelningsföreståndare på Mobacka ålderdomshem där hon arbetade till pensioneringen. Under några år skötte hon om sina åldriga föräldrar så de kunde bo hemma så länge som möjligt.

År 1958 träffade hon sin livskamrat Gösta, och 1959 föddes sonen Ulf. Året efter gifte de sig och 1964 kom nästa barn till världen, dottern Birgitta.

Hemmet var Ainas borg och hon månade särskilt mycket om det. Hon tyckte mycket om att handarbeta och stickade, broderade vackra tavlor och dukar.

Hon fick fem barnbarn och dem månade hon mycket om, stack alltid åt dem en liten slant och stickade raggsockor så de inte skulle frysa om vintern, men tyvärr satte sjukdomen stopp för hennes aktiva liv och de sista sockorna blev aldrig färdiga.

Aina var även aktiv i pensionärsföreningen några år och gjorde många olika resor. Mamma och pappa skulle ha firat guldbröllop nästa sommar och till våren skulle hon fyllt 80 år.

Saknaden och sorgen är ibland tung att bära men tomrummet Aina lämnat fyller vi med goda minnen. Tacksam att jag, Birgitta, fick vara hos henne den sista stunden då hon somnade in lugnt och stilla. Gösta fick följa henne en sista gång på resan när de tog farväl, hon kanske visste redan då.

Nu är smärtan över för alltid och nu får hon sova gott, sörjd och saknad av maken Gösta, dottern Birgitta med familj och sonen Ulf med familj.

Mer läsning

Annons