Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aina Nilsson

Aina Nilsson avled den 18 juli i sitt hem i Landön, där hon även var född och uppvuxen.

Aina växte upp med fem syskon, men hon var den enda som blev kvar på gården i hela sitt liv. Hon fick tidigt börja jobba hemma på gården, men även hjälpa sin far i skogen.

1939 träffade hon sin man, Johan Nilsson, för första gången, som då hade tjänstgöring i Offerdal. 1941 flyttade han till Landön och de förlovade sig. 12 oktober 1942 gifte de sig i Offerdals kyrka, samma år föddes deras första barn, John-Erik. Två år senare fick de sitt andra barn, Anna-Gun.

1946 tog Aina och Johan över hemgården.

Johan dog 1991 och sedan dess har hon levt ensam, sista åren med en katt som var hennes allt.

Aina var en mycket social och aktiv. Hon fanns alltid med på födelsedagar, dop, julaftnar med mera. Hon deltog också flitigt på PRO resor och mitt på dagen träffar.

Hon var duktigt på att sticka stumpor och att baka. Var man där och fikade så fick man inte gå förens det överfyllda kakfatet var tomt.

För henne var trädgårdslandet viktigt, att sätta potatis och grönsaker. I år var det första gången trädgårdslandet stod tomt. Vilket säkert var ett medvetet val av henne. Hon visst att hennes tid var inne och hon fick somna in i sitt hem som hon ville.

Barnbarnet Micke