Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aina Eriksson

Aina Eriksson, född Eliasson, har avlidit nio dagar före sin 83-årsdag, efter en tids svår sjukdom.

Aina var infödd Östersundsbo och har varit staden trogen hela livet. Nykterhet har präglat hennes liv, först som ung i IOGT-scouterna, styrelseuppdrag i SGU och deltagare i SGU:s folkdanslag samt sångare i Godtemplarkören.

Kontorsarbete har varit hennes huvudsakliga sysselsättning med början på Jämtlands slakteriförening, därefter på länsstyrelsen med sociala ärenden, likaså i Bräcke kommun, Rödöns landsfiskalskontor och sedan åter till länsstyrelsen tills hon pensionerades. Pliktkänsla, ansvar, ärlighet och omtanke var hennes viktigaste egenskaper.

Hon gifte sig 1957 med Dan Eriksson. De fick först en dotter som endast blev två dagar gammal och 1964 fick de dottern Margareta.

Aina ägnade sig en tid åt släktforskning och hade ofta kontakt med släkten. År 1990 inköptes en tomt som var en del av hennes mormor och morfars fäbodvall i Getom vid Sundsjön. Där skapades ett mysigt sommarställe som hon vistades i så ofta hon kunde med familjen och trivdes väldigt bra. Hon tyckte om att ha vänner omkring sig och inbjöd med glädje både till Getom och till ett trivsamt och gästfritt hem i stan.

Hon saknas av släkt och många vänner men mest av maken Dan, dottern Margareta med sambo Lars-Göran, barnbarnen Fredrik och Caroline.

Familjen

genom systern Märit