Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AIK möblerar om i toppen

Annons


AIK:s chefstränare Rikard Norling och vd:n Charlie Granfeldt får gå.

Spekulationerna om att Norling skulle få gå efter säsongen har pågått under hösten. AIK slutade visserligen femma i tabellen men har spelat ojämnt under säsongen. Aktiemarknaden reagerade positivt på beskedet: AIK-aktien hade stigit med 10 procent vid 14-tiden.Ett 20-tal AIK-supportrar dök upp innan presskonferensen på Råsunda, där AIK-ordförande Per Bystedt och styrelseledamot Lars Rekke skulle svara på frågor om Rikard Norlings och Charlie Granfelts avgång. Mitt under presskonferensen tog sig ett 15-tal supportrar in i lokalen och skanderade "Avgå Ola" – adresserat till klubbens sportchef Ola Andersson.

Mikael Stahre, som redan inför offentliggörandet har pekats ut som trolig ersättare, tar nu över rodret. Han har den här säsongen tränat Väsby i superettan.

Charlie Granfelt berättar för TT att beslutet om avgång togs i dag i ett gemensamt samtal med AIK-ordförande Per Bystedt och styrelseledamot Lars Rekke.

-Vi satt i samtal i dag och kom fram till att det här är det bästa just nu, säger Granfelt och menar att klubbens resultat samt spekulationerna kring AIK-ledningen den gångna säsongen inte är anledningen till att han slutar.

-Jag känner att jag har gjort det jag har kunnat i klubben och utvecklat olika områden. Att det är dags att lämna över taktpinnen.

TT: Vad säger du det till dem som menar att du fått sparken?

-Det kan jag direkt dementera. Vi har kommit fram till det här i ett bra samtal.

TT: Vad är det viktigaste för AIK just nu?

-Att få ro i det egna leden. Mellan ledning, supportrar och så vidare.

TT: Vad händer med sportchef Ola Andersson?

-Jag har ingen aning om hans ställningstagande. Men som alla andra tänker han väl också över sin situation. Men jag har stort förtroende för honom, vad som än händer.I går vann AIK den sista allsvenska matchen, 2–0 mot Gais, lagets första seger på bortaplan sedan i juli.

Efteråt tackade Norling supportrarna för deras stöd, som bland annat tagit sig uttryck i ett brev som representanter för supportrarna läste upp på en träning för en dryg månad sedan.

-Det var känslomässigt starkt, sade Norling efter matchen. Vi hjälptes av det, saker hamnade liksom på rätt plats igen.

Efter segern i Göteborg var Norlings officiella bud fortfarande "Jag kör på".

AIK:s Nils-Eric Johansson, lagkapten tillsammans med Daniel Tjernström, överraskades av beskedet att Norling lämnar klubben.

-Jag visste ingenting om det här. Men samtidigt hade det ju varit en del spekulationer, säger Johansson till TT.

-Jag vet inte hur snabbt det här har gått. Vi kom tillbaka från Göteborg i natt, jag vet inte om ledningen haft något möte under dagen.

Mer läsning

Annons