Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AIK möblerar om i toppen

Annons


AIK:s chefstränare Rikard Norling och vd:n Charlie Granfeldt får gå.

Spekulationerna om att Norling skulle få gå efter säsongen har pågått under hösten. AIK slutade visserligen femma i tabellen men har spelat ojämnt under säsongen. Aktiemarknaden reagerade positivt på beskedet: AIK-aktien hade stigit med 10 procent vid 14-tiden.Ett 20-tal AIK-supportrar dök upp innan presskonferensen på Råsunda, där AIK-ordförande Per Bystedt och styrelseledamot Lars Rekke skulle svara på frågor om Rikard Norlings och Charlie Granfelts avgång. Mitt under presskonferensen tog sig ett 15-tal supportrar in i lokalen och skanderade "Avgå Ola" – adresserat till klubbens sportchef Ola Andersson.I går vann AIK den sista allsvenska matchen, 2–0 mot Gais, lagets första seger på bortaplan sedan i juli.

Efteråt tackade Norling supportrarna för deras stöd, som bland annat tagit sig uttryck i ett brev som representanter för supportrarna läste upp på en träning för en dryg månad sedan.

-Det var känslomässigt starkt, sade Norling efter matchen. Vi hjälptes av det, saker hamnade liksom på rätt plats igen.

Efter segern i Göteborg var Norlings officiella bud fortfarande "Jag kör på".

Nu tar Mikael Stahre, som redan inför offentliggörandet har pekats ut som trolig ersättare, över rodret. Han har den här säsongen tränat Väsby i superettan.

AIK:s Nils-Eric Johansson, lagkapten tillsammans med Daniel Tjernström, överraskades av beskedet att Norling lämnar klubben.

-Jag visste ingenting om det här. Men samtidigt hade det ju varit en del spekulationer, säger Johansson till TT.

-Jag vet inte hur snabbt det här har gått. Vi kom tillbaka från Göteborg i natt, jag vet inte om ledningen haft något möte under dagen.

Johansson säger att spelartruppen inte har påverkats av spekulationerna som föregått tränarbytet.

-Lite är ju det här fotbollens natur, framför allt i AIK. Vi avslutade serien bra, fast sett över hela säsongen kan vi inte vara nöjda. Men vi i laget har trivts bra med Rikard och hela tränarstaben.

TT: Vad vet du om nye tränaren Mikael Stahre?

-Jag vet inte jättemycket. Av det jag har läst tidigare så är han framåt och har pigga idéer, och han har gjort ett bra jobb med Väsby.

Mer läsning

Annons