Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AIK-fans stormade presskonferens

Annons


På måndagen sparkade AIK tränaren Rikard Norling. Då bröt helvetet loss. Under presskonferensen stormades lokalen av ilskna supportrar.

"Avgå Ola, avgå styrelsen! ", skanderade de innan polisen körde iväg dem.

Några timmar senare avgick även sportchefen Andersson.

AIK hade kallat till presskonferens på Råsunda stadion. Anledningen var att klubben ville förklara varför man tidigare under dagen sparkat Rikard Norling och i stället kontrakterat Väsbys tränare Mikael Stahre. Och att man dessutom kommit överens med klubbens vd, Charlie Granfelt, att omedelbart säga upp sin anställning.

Efter cirka 20 minuter bryts plötsligt presskonferensen med AIK:s ordförande Per Bystedt och styrelseledamoten Lars Rekke. In stormar ett 20-tal uppretade AIK-supportrar, en del iklädda huvor, och de uppträder hotfullt.
"Avgå Ola!"

Supportrarna skriker till fotograferna och kräver att de inte ska ta några bilder samt att stänga av alla filmkameror. Riktade mot podiet med Bystedt och Rekke ifrågasätter den uppretade massan varför de inte tidigare fått reda på att Norling sparkats. De anklagar styrelsen och sportchefen Ola Andersson för att ha svikit sina supportrar.

Efter ett par minuter kommer fyra poliser in lokalen och kan föra ut supportrarna som skanderar: "Avgå Ola, avgå styrelsen!".

-Vi har tidigare i dag haft ett möte med AIK-alliansen och berättade där om läget, förklarar Lars Rekke.
"Starka känslor"

Per Bystedt betonade under presskonferensen att man haft en dialog med fansen.

-Det har varit starka känslor. Vi har fått hundratals mejl varje dag. De har framfört sin kritik mot oss att det varit för mycket business och för lite klubbkänsla och det håller vi med om. Vi har varit för inlåsta i våra styrelserum, säger Bystedt.

Sportchefen Ola Andersson har fått mycket kritik från AIK-supportrar under de senaste tiden. Andersson har haft stöd från klubben men hans framtid var osäker – fram till måndagskvällen. Då kom beskedet att även Andersson slutar i AIK.

Efter presskonferensen stannade ett 50-tal supportrar kvar utanför Råsundas västra läktare. Stämningen var en aning tryckt men enligt polisen gick allt lugnt tillväga.

Mer läsning

Annons