Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Agera – innan det är för sent

För mig känns främlingsfientligheten och rashatet i vårt land som ett illavarslande tecken på något allvarligare än ungdomligt oförstånd. Det som händer är att extrema åsikter får ett allt starkare fäste bland våra medborgare.

Händelserna i Kärrtorp får mig att må illa, det kan aldrig vara acceptabelt att en grupp, oavsett åsikt, kan bryta sig in i en fredlig demonstration med syfte att skada. Kasta glasflaskor mot barnfamiljer! 

Men händelsen kan och ska ses som en varning från de främlingsfientliga krafter som finns ute i samhället, att en djupare förändring är på väg att ske.

Vi måste med all kraft motverka dessa extremister.

Det är upp till oss medborgare i Sverige att se till att detta vansinne stoppas. Vi kan aldrig tillåta oss att se på när folkgrupper hetsas och ställs mot varandra i syfte att dra isär samhället. Lita lika lite på välkammade gossar i snygga kostymer som på rasande skinnskallar – det är samma skrot och korn, med samma syfte.

Ett märkligt fenomen är att dessa gossar lyckas locka arbetare till sina led. De gillar inte kollektivavtal och tycker att fackförbunden har för stor makt och att dessa motverkar arbetsmarknaden. Gossarna anser, liksom de blå, att arbetsmarknaden ska sköta sig själv med företag och enskilda anställda som enda part. Dessa gossar är alltså inte bara främlingsfientliga, de är också löntagarfientliga.

Roger Kristofersson, fackligt aktiv IF-Metall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel