Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Agera för minkarna

Idag kan vi glädjas åt att Sveriges sista chinchillafarm har tvingats stänga till följd av grova brister i djurhållningen. Imorgon måste vi dock fortsätta att kämpa för de en miljon djur som fortfarande sitter inspärrade på farmer i Sverige i väntan på sin död – minkarna.

Redan 2001 avvecklades rävfarmningen och nu 2014 avvecklas även chinchillafarmningen till följd av att politiker valt att skärpa reglerna för hur man får hålla chinchillor för pälsproduktion.

För oss är det en gåta att minkar ännu inte fått sin rätt stärkt på samma sätt. Djur ska nämligen enligt djurskyddslagens paragraf fyra ha rätt till naturligt beteende. Minkar kan omöjligt få utlopp för sina naturliga beteenden i små burar.

Vi hoppas att politikerna nu förstår detta och agerar - så att vi kan glädjas åt att vår djurskyddslag är mer än tomma ord.

Camilla Bergvall, ansvarig för pälsfrågor på Djurens Rätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel