Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ägare av nätföretag anhållen

Nätföretaget Playzone misstänks ha lurat sina kunder på stora belopp genom att inte leverera några varor.
Företagets ägare anhölls på fredagen misstänkt för grovt bedrägeri.

Annons

Åklagare i Kalmar inledde i torsdags en förundersökning sedan flera personer anmält att de blivit lurade av företaget. På fredagen hade polisen fått in ett 40-tal anmälningar och anmälningarna väntas fortsätta strömma in.
– Kunderna har betalat för varor, bland annat dataspel, som aldrig levererats, säger kommissarie Lars Boman till TT.
Polisen gjorde på fredagen en husrannsakan i företagets lokaler i centrala Kalmar och konstaterade att det inte fanns så många varor där.
– Antalet varor var klart otillräckligt i förhållande till alla förskottsinbetalade beställningar, förklarar Lars Boman.
Nekar
I samband med razzian i butiken greps och anhölls Playzones ägare, en 29-årig man, som skäligen misstänkt för grovt bedrägeri och försök till grovt bedrägeri. Han nekar.
I förhör har mannen berättat att företaget har ett lager i Malmö men han vet inte var det ligger i staden. Han har heller aldrig sett lagret.
– Misstankarna mot 29-åringen och företaget bygger främst på att Playzone annonserat ut och sålt varor långt under inköpspriserna, säger Lars Boman.
Enligt Boman kräver företagets erbjudanden en betydande finansiering och det har Playzone inte kunnat ordna.
Han understryker att brottsmisstankarna gäller Playzones nya ägare. Företaget har funnits i fem år och drivit en seriös verksamhet ända fram till ägarbytet i förra månaden.
Tio miljoner
Utredningen mot Playzone påminner mycket om brottsmisstankarna mot Kameraexperten i Stockholm. I denna utredning sitter två män häktade misstänkta för grovt bedrägeri. Ytterligare en inblandad, företagets ägare, är häktad i sin frånvaro.
Närmare 3 000 personer anser sig blivit lurade av Kameraexperten sedan de betalat för elektroniska varor som aldrig levererats. Totalt har de drabbade förlorat omkring tio miljoner kronor.
TT har förgäves sökt representanter för företaget.

Mer läsning

Annons