Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aftonbladet byter till Nikon

Allt sedan Nikon D3 kom har Nikon försökt övertyga Aftonbladet om att byta kameramärke.

Annons
Allt sedan Nikon D3 kom har Nikon försökt övertyga Aftonbladet om att byta kameramärke. Med det var varken kamerorna eller objektiven som fällde avgörandet.

Att nordens största tidning byter kameramärke är en prestigevinst för Nikon som krävt många besök av deras säljare. Men Nikon vill inte hävda att bytet beror på att deras kameror och objektiv skulle vara bättre.

– Skillnaden mellan våra och Canons kameror är inte så stora egentligen. Istället är det vår reparationsservice som fällt avgörandet, menar Peter Brodin på Nikon Nordic.

De flesta fotograferna har valt två Nikon D3s och några få har valt en D3s och en D700. De flesta får också zoomarna 14-24, 24-70, 70-200 och 200-400. Några har också valt fasta objektiv. Kraftigare teleobjektiv som fotograferna får dela på köps också in.

Alla kameror och objektiv utom nya 35/1,4 kan levereras direkt. Försäljningen går via en vanlig fotohandlare.

Men alla byter inte. Magnus Wennman har valt att hålla kvar vid Canon.
– Alla har fått testa kamerorna under en tid och säga vad de tycker. Jag vet inte exakt hur många det var som ville byta och hur många det var som ville behålla Canon, men jag upplever att Canon ger mig högre kvalitet och finare filer. För de jobb som jag gör passar det mig bättre, säger Magnus Wennmman.


/Magnus Fröderberg

Kamera & Bild