Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Affärslokaler på Körfältet ska säljas

En uppgörelse är på gång om försäljning av de kommersiella lokaler som tillhör BRF Körfältet.

Bostadsrättsföreningen har haft problem med att hyra ut lokalerna. Till en del handlar det om tomma lokaler som tidigare inrymde en livsmedelsbutik.

BRF Körfältet – vars medlemmar främst består av vanliga privatpersoner – äger dels ett antal kommersiella lokaler i Reveljen, som är Körfältets centrum, och dels ett antal vanliga bostadslägenheter.

– Vi har kommit så långt så jag tror vi kan göra upp med en köpare under veckan, säger Jens Nilsson som avgår som bostadsrättsföreningens ordförande i och med årsstämman nästa vecka.

– Det är Svensk Fastighetsförmedling som sköter det här åt föreningen och jag vill ha det klart till stämman på måndag.

Enligt Jens Nilsson är tanken är att sälja samtliga kommersiella lokaler som bostadsrättsföreningen Körfältet äger till en ny köpare.

I dag bedrivs viss verksamhet på Reveljens centrum där en frisering, en pizzeria, en körskola och Palmcrantzskolans bageri finns etablerade.

Sedan fritidsgården Dragonen stängde står de lokalerna tomma och butikslokalen på motsatta sidan inomhustorget är också stängd.

Samtliga outhyrda lokaler riskerar på längre sikt att bli en ekonomisk belastning för ägaren BRF Körfältet.

Bedömningen är att en ny ägare har större förutsättningar att driva de kommersiella lokalerna med vinst och se nya affärsmöjligheter på inomhustorget.