Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Afasiföreningen

Annons

Söndagen den 23 maj bjöds Afasiföreningen på vårutflykt till Frösön av Johanniterorden. Det var emellertid allt annat än vår i luften men andan i gruppen var varm och trevlig.

Fyra herrar från orden gjorde allt för att ta hand om sina gäster på bästa sätt: Leif Westergren och Harry Jaantola hjälpte till vid förflyttningar och servade med paraplyer, Osvaldo Gomez dokumenterade dagen via kameran och Ambjörn Sandler bjöd på sin stora kunskap på Stocke Titt om Frösön, om hembygdsgårdens historia och byggnaderna där. Deltagarna gjorde också ett intressant besök i museet. Vid lunchen hade deltagarna lärt sig massor om stället.

Sedan gick färden vidare mot gamla F 4 förbi stenen vid Murklan och kanslihuset för att besöka järnåldersfältet i Undrom på Rödön. Många kände nog inte till att det har byggts en rullstolsramp runt fältet och det finns även små rastplatser att slå sig ner på. Platsen ligger oerhört vackert och just då var dessutom stora områden prydda med utslagna vitsippor.

Lillian Rathje guidade på plats, hon är ansvarig för kulturmiljö på länsstyrelsen, och hade kommit dit för att berätta om bosättningen och svara på många frågor.

Alla var mycket nöjda med en givande dag och trevlig samvaro. Stort tack Johanniterbröderna.