Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Afasiföreningen

Afasiföreningens medlemsmöte den 29 september hade anordnats som ett musikcafé.

Genom Jörgen Lidéns försorg fick man möjlighet att vara i den trevliga samlingslokalen på Västerport Kyrkgatan 1. Dessutom ordnade Jörgen med förplägnaden och hade gjort smarriga landgångar. Och ännu smarrigare kaka till kaffet.

Kvällens gäst var Bengt-Erik Norlén som med sitt vackra fiolspel tom lockade fram en och annan tår. Med en bred repertoar från bland annat egen komposition till Bach, Ole Bull, Jämtländsk kärleksvisa, Evert Taube, gavs möjlighet till att både lyssna och tralla med.

Riktigt högtidligt kändes det att stående avsluta musikstunden med att gemensamt sjunga Jämtlandssången.

Bengt Månström och Lars Eliasson från Röda korset, Östersunds kommun, informerade sedan om tankar och planer på ett gästhem – för både anhörigvårdare och den som vårdas – som ska ge stimulans och inspiration och möjlighet att utbyta erfarenheter med andra i samma situation.

De som ville fick fylla i en enkät där man kunde komma med förslag och synpunkter.

Kvällen avslutades med ett stort lotteri med många och generösa vinster som var skänkta av medlemmar och också från företag i länet.