Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adrian femma i Skol-SM i schack

Det blev en ytterst hedrande femteplats för Adrian Bohman-Karlholm, Myrvikens skola, vid skol-SM i Mölnlycke utanför Göteborg. Poängskörden blev 5,5 av 8.

Annons

Adrian var hela tiden med i toppen och satt vid ett par tillfällen vid förstabordet.

Segrare i denna klass för 13-åringar blev Joar Ölund, 7,5 av 8p. Joar som till vardags spelar i SK Rockaden, Stockholm, hade det respektingivande ratingtalet 1934.

Notabelt att Adrian hade högst kvalitetspoäng av samtliga 53 deltagare i denna åldersklass. Kvalitetspoäng används för särskiljning och utgörs av motståndarnas sammanlagda poäng.

Norges Magnus Carlsén har lämnat återbud till stundande lag-EM i Serbien för att bättre kunna förbereda sig för nästa storturnering - Tal Memorial, 5-14 november. Carlsén har just nu ett flytande ratingtal på 2800,8 och ligger därmed tvåa på världslistan som toppas av Veselin Topalov Bulgarien, 2809,6. Carlsén är den femte genom tiderna som sprängt 2800-vallen.

I Hammerdals oktoberturnering för ungdomar segrade Jonas Wik på maximala 12 poäng. Silver till brodern Olov Wik, 10p medan bronset gick till Sara Nääs 9p.

Därefter följde Sanna Raftsjö 8p, Isak Paulsson 8p, Luis-Daniel Pedersen 7p och Eli Adelhult 6p.

Även i Undersåker bedrivs nu organiserad schackverksamhet under Anders Nyléns ledning.

Alla schackintresserade i trakten är välkomna till Stamgärdeskolan tisdagar 18-19.30.

Veckans uppgift är hämtad från Strömsunds pågående kommunmästerskaps första rond. Svart har just tagit en förgiftad bonde på f4.

Mer läsning

Annons