Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adobe Lightroom 3 ute nu

I dag släpper Adobe förhandstitten på Lightroom 3.

Annons
I dag släpper Adobe förhandstitten på Lightroom 3. Bland nyheterna hittar vi en snabbare bildimport, bättre verktyg för både brusreducering och skärpa, samt fler möjligheter till bildspel.

Adobe Lightroom 3 har byggts om från grunden. Framför allt har programmet blivit snabbare. Det märks både när användaren bearbetar bilderna och lagrar dem. Importsystemet i Library-modulen har byggt om så att bilderna hämtas in i programmet på ett smidigare sätt. Nu anger användaren helt enkelt källan och destinationen och om inställningarna för bearbetning och metadata sparas kan dessa användas som förinställningar vid senare tillfällen.

Fler nyheter är grain-verktyget som lägger på en filmliknande kornighet och två nya vinjettlägen med ett mer naturligt utseende. Dessutom har verktygen för skärpa och brusreducering omarbetats för att ge ett bättre slutresultat utan att förstöra  bildens detaljkonturer och kontrast.

Nya funktioner låter fotografen lägga in text eller annan grafisk information som vattenstämplar direkt i bilden och justera dess storlek, läge och genomskinlighet. Och du kan spara dina egna utskriftslayouter för framtida bruk. Lightroom 3 låter dig också exportera bildspel som videoklipp med ljud och titelsidor för till exempel videosajter.

Betaversionen av Lightroom 3 finns tillgängligt omgående och kan laddas ned kostnadsfritt av Mac- och Windowsanvändare på www.adobe.se. Vill du kan du kommunicera dina intryck direkt till Adobe på företagets Lightroom-forum, på www.facebook.com/lightroom eller twittra på www.twitter.com/AdobeLR med taggen #AdobeLR.


/Amy Lagerman

Mer läsning

Annons