Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adielssons tre kunde varit fyra

/
  • Erik Adielsson tog tre segrar på V75 i lördags. Här vinner han med Passionate Kemp i den tredje avdelningen.  Foto: Maria Holmén

Erik Adielsson var het under V75-omgången på Hagmyren. Jägersrokusken tog tre segrar, varav två efter målfoto, men förlorade även ett lopp med en noslängd.
– Klart nöjd med en trippel, alla vet ju hur tufft det är på V75, sade han.
För länets del blev det en andraplats genom Chabibulin.

Annons
Samtliga segerhästar tränas av Stig H Johansson som själv var på plats på sin gamla hemmabana. Det var nämligen i Hälsingland som den fantastiska karriären började för 45 år sedan. Då tog Stig H sin första seger med hästen Sabrina och spöade självaste Sören Nordin.
Johansson fick på lördagen se hans kusk Erik Adielsson inleda trippeln med Passionate Kemp i Gulddivisionen.
Adielsson hade maxflyt när han hittade ut från innerspår på sista långsidan och kunde ta upp jakten på Adams Hall. Den sistnämnde hade skaffat sig ett klart grepp i början av upploppet.
– Det var en bit fram till Adams Hall men Passionate Kemp är helt underbar och hon vill verkligen vinna, berömde Adielsson.
– Hon var ju skadad i fjol och det tog lite tid för henne att hitta formen, men nu sitter den där.
Adielsson hade marginalerna med sig. Om Stefan Söderkvist hade fått av öronkappan på Adams Hall i början av upploppet hade nog Adielsson bara blivit tvåa.
Tiden för båda ekipagen var mycket fina 1.11,0 över kort distans.
Andra segern var lite klarare när han tog hem V75-5 med Bull Trap.
Visserligen blev de av med ledningen efter 600-700 meter men Adielsson kunde gå ut i andraspår varvet kvar och ta över spetsen igen redan 700 m före mål. Pine Brook spurtade vasst och OJ’s Nasdaq fick inte fritt bakom vinnaren sista biten men segern var aldrig i fara.
I den sista avdelningen hann Adielsson fram till knapp seger med Steel Pepper efter en mycket vass spurt.
Ekipaget satt länge nere i kön och när de tvingades ut i femtespår i sista kurvan blev det många längder fram till ledande Trustworthy Ås med Stefan Persson i sulkyn. Men Steel Pepper flög fram sista biten och han fram på mållinjen.
– Steel Pepper var verkligen bra i dag. Han visade ju redan vid förra vinsten att han var i form och trots bakspår så trodde jag på rätt fin segerchans trots allt, sade Adielsson.
I V75-6 hade inte Adielsson marginalerna med sig bakom Victory Power. Spurten bet bra från andrapar utvändigt men de hann inte ifatt ledande storfavoriten MT Avenue och Ulf Ohlsson.
– Tyvärr tvingades jag ta upp Victory Power i sista sväng, där rök nog segern. Men va fan, jag är helnöjd med dagen, sade Erik Adielsson.
I det första V75-loppet startade Chabibulin, som tränas av Per Sundqvist, ganska lugnt i femte invändigt. Han kom sedan ut i andraspår 600 från mål och gick i tredjespår runt sista sväng. Han avslutade sedan otroligt vasst och var nära att hinna hela vägen. Andraplatsen var värd 60 000 kronor.

Mer läsning

Annons