Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Adama ingår absolut i våra planer"

SM-slutspelet tog slut mot Södertälje. Nu börjar Jämtland Basket att inventera, planera och bygga för framtiden.

En spelare som kan vara högprioriterad att behålla är Adama Darobe.

– Adama ingår absolut i våra planer, berättar Peter Johansson.

Eftersom den danske landslagsmannen är på väg hem till Danmark kommer Jämtlands klubbledning att försöka få en tydlig avstämning med honom.

– Adama åker hem till Danmark i slutet på veckan så vi kommer att ha en kontakt med honom, men han ingår absolut i våra planer. Han är en spelare vi gärna vill ha kvar, menar Peter Johansson.

Enligt uppgifter har Adama ett intresse av att vara kvar i Jämtland, kanske till och med längre än ett år...

– Ja, det är ett ömsesidigt intresse. Vi vill ofta skriva längre kontrakt med våra spelare, men det är inte alltid att det går. Men vi är optimistiska när det gäller Adama.

I övrigt har Jämtland inte kommit så långt med nästa säsong. Bearbetningen av årets spelare har precis påbörjats och jämsides tittar klubben på coachfrågan och organisationen.

Alla spelarkontrakt går ut. Andreas Karlsson är den ende som har ett 1+1-kontrakt, men klubben hoppas och tror att han vill stanna.

Tommie Hansson lämnar Solna. Ni har två gånger försökt få honom till Jämtland som headcoach utan att lyckas – hur ser du på den frågan?

– Det har bara gått en dag sedan säsongen slutade och vi har inte fattat några beslut. Just nu är allt prioriterat, ha-ha.

– På så sätt är april en angemän tid. För tillfället pratar vi med spelarna, men vi kommer tidigt att flytta fokus och börja planera för nästa säsong.

Nästa säsong införs en nyhet i Basketligan; kvalspel för de två sista lagen – hur ser du på det

– Vi vill vinna basketmatcher och bli bättre för varje år. Vi siktar uppåt och vill inte titta så mycket nedåt. Vi har förflyttat oss ett snäpp sedan i fjol och är nu åtta i Sverige.

– Vi försöker anstränga oss för att ta nästa steg, utan att överanstränga oss ekonomiskt.

Nästa konkreta hållplats för Jämtland Basket blir runt påsk, då spelarna ska testas och försäsongen ska starta. Träningstruppen kommer att bestå av spelare från A-laget och utvecklingslaget.

Pontus Frivold har fortfarande kontrakt med klubben och kommer att leda träningarna.