Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Adam Renheim omutlig i första racet

Limas Adam Renheim dominerade när Walles MK arrangerade årets första skotercross tävling i snösäkra Bruksvallarna.

– Det kändes kanon hela vägen och nu siktar jag på Östersund och Arctic Cat Cup, sa en glad vinnare.

Det har varit dåligt med skotertävlingar den här vintern då snön lyst med sin frånvaro på många orter. Men uppe i Bruksvallarna är det ganska bra ställt med snötillgången och arrangerande Team Walles MK bjöd på en perfekt skotercrossbana när helgens Trettondagsrace kördes. En tävling som lockade många av elitåkarna.

– Jo, det är nog fler än jag som längtat till en bra bana den här konstiga vintern, sa Adam Renheim.

24-åringen verkade stortrivas på banan och Adam vann alla sina tre kvalheat ganska lätt med stabil körning. Efter kvalomgångarna verkade enda hotet vara hemmaåkaren Johan Dahlgren som vann sina två inledande heat och med varvtider i närhetan av Limaåkaren. Bäddat för en spännande final således.

Men Dahlgren fick maskinkrångel i sitt sista kvalheat då ett styrstag gick sönder och dagen var förstörd för hans del.

När finalen startade var det dock en rutinerad Roger Karlsson, Borlänge SSK, som var snabbast av alla och fick även en liten lucka.

– Efter alla dåliga starter i dag kändes det kul att äntligen få till det, men jag visste ju vilka förare som jag hade bakom mig, sa Roger Karlsson.

Efter dryga varvet tvingades han släppa förbi Renheim som sedan lugnt kunde köra hem årets första seger. Hemmaåkaren, Nisse Kjellström, knep andra platsen efter en stabil körning och en nöjd Karlsson blev trea.

– Skönt med en ordentlig genomkörare, det satt perfekt inför Östersund kommande helg, sa Adam Renheim som vann Arctic Cat Cup ifjol och får finna sig i att vara en av favoriterna.

Marcus Johansson, Östersund, visade även han att han är att räkna med i vinter. Marcus vann två av sina tre kvalheat och körde upp sig till en fjärdeplats i finalen. Hemmaåkaren och veteranen Johan Eriksson, som kör sin 20:e säsong, blev femma.

RESULTAT

Racer final

1. Adam Renheim, Lima MS

2. Nisse Kjellström, Team Walles

3. Roger Karlsson, Borlänge SSK

4. Marcus Johansson, Östersunds SSK

5. Johan Eriksson, Team Walles

6. Ståle Eggen, Tydal MK.

7. Balder Nääs, Hedevikens SK

8. Fredrik Kirkhus, Singsås

9. Marcus Ogemar-Hellgren, Östersunds SSK

10. Elias Ishoel, NMK Oppdal

11. Pontus Engström, Östersunds SSK

12. Henrik Revelj, Team Walles

13. Magnus Reiten, Singsås MK