Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Aco skulle aldrig platsa i stafettlaget”

I helgens skidsändningar ville förre skidkungen Per Elofsson att Anna Carin Olofsson-Zidek skulle släppa bössan och prova på som längdåkare igen.
– Aco skulle nog kunna gå in i landslaget och åka i världscupen, men hon skulle inte platsa på någon av fristilssträckorna i ett svenskt stafettlandslag, säger SVT:s expertkommentator Anders Blomquist i Funäsdalen.

Annons

– Aco är en väldigt duktig längdåkare fortfarande och en fantastisk skidskytt, som har klara medaljchanser även i Vancouver-OS. Men jag tror personligen inte att hon blivit bättre längdåkare sedan hon övergick till skidskytte.

Blomquist menar att fristilssträckorna i damstafetten är vikta för Charlotte Kalla och Anna Haag, som båda varit på pallen i världscupen den här säsongen.

– Kalla och Haag slår Aco definitivt inte ut, säger han.

– De norska herrskidskyttarna, som till exempel Lars Berger, Frode Andresen, Ole Einar Björndalen med flera är ju väldigt duktiga längdåkare, i världsklass, men det behöver inte betyda att damskidskyttarna håller sådan klass om längdåkare.

Magdalena Neuner, den tyska storstjärnan i skidskytte, har provat på längdåkning utan större framgång liksom även landsmaninnan Kati Wilhelm gjort.

– Men helt klart skulle det vara kul att se Aco i längdspåren igen, avslutar Anders Blomquist.

Mer läsning

Annons